Radios et podcasts du monde entier classés par pays

Tous
 • Logo de la radio Antenna5 Radio Network

  Antenna5 Radio Network

  1994, го формиравме Антена 5 Радио со идеја Македонија да има совре­мено хит радио со комплетно нов радио израз кое ќе понуди модерна европска програмска концепција. Антена 5 во Македонија го воведе светски најраспространетиот и најуспешниот радио формат (CHR) Contemporary Hit Radio. Водителите на Антена 5 понудија нов, во тоа време модерен стил на најавување, прилагодувајќи го гласот кон ритамот на музиката и воведоа нов стандард кој создава и радио динамика, која е знак за препознатливост на Антена5. АНТЕНА 5 од самиот почеток се вклучи во европскиот крем на радио станици кои беа собрани од музичката телевизија MTV ( MTV RADIO NETWORK), и како резултат на тие контакти и работа, стана дел од европската радио индустрија. Според резултатите од сите истражувања на слушаноста спроведувани во Македонија, веќе шестаесет години Антена 5 е број 1 Радио по слушаност и рејтинг за целната група од 12-45 години, на национално ниво.

 • Logo de la radio Радио Мрежа Канал 77

  Радио Мрежа Канал 77

  Радио Мрежа Канал 77 - Вести Музика и Забава

 • Logo de la radio Radio Hit - Macedonia

  Radio Hit - Macedonia

  Бидете дел од новата радио генерација на интернет! Прво комерцијално интернет радио во Македонија НИЕ ХИТОВИТЕ ГИ ВРТИМЕ НА ИНТЕРНЕТ!!!

 • Logo de la radio Radio2 MRT

  Radio2 MRT

  Во 1993 г. Македонската радио телевизија се издвојува од Заедницата на Југословенските радио телевизии. Со Законот за радиодифузна дејност (24.април 1997 г.), Македонската радио телевизија е поделена на два дела: Македонска радиодифузија и Македонска радио телевизија.

 • Logo de la radio Zona M1 Radio

  Zona M1 Radio

  Зона М1 Радио е електронски медиум кој се наоѓа во нашиот главен град Скопје. Емитуваме 24 часовна програма во стерео техника на 104,4 ФМ со предавателски систем од 500 вати поставен на планината Водно на поголема надморска височина. Современата техничка и компјутерска опрема овозможува квалитетно простирање на радио сигналот во нашата метропола и надвор од неа. Програмската шема на Зона М1 Радио е разновидна, богата со контактни емисии, информации, вести и друго. Едноставно ја негуваме балканската музичка шема која ја следат преку 150000 слушатели.

 • Logo de la radio Радио Фортуна 96.8 FM

  Радио Фортуна 96.8 FM

  Радио Фортуна преку својот внимателно избран и усогласен тим презентира претежно македоска поп и рок музика, но тука се и неизоставните нумери од екс-ју просторите а посебно застапена е хрватската поп и рок музика која е доста блиска до нашата. На програмскиот дел посебно се пази и се цензурира се со цел да се одржи нивото на култура на слушателите на едно завидно ниво. Програмскиот дел е составен од емисии кои се распоредени преку целиот работен ден, ноќните саати како и викенд програмата која има посебен акцент на ударна и забавна нота. Преку ова се создадоа брендовите на „Женски Муабети“, „Мак-Топ8“, „Стерео Љубов“, „Утринско радио возење“, и многу многу други кои станаа предмет на борба помеѓу спонзорите бидејќи се многу слушани и барани!

 • Logo de la radio Metropolis Radio Network

  Metropolis Radio Network

  Pravé, nefalšovaně nelegální webové rádio Metropolis

 • Logo de la radio Експрес Pадио 101,1 фм

  Експрес Pадио 101,1 фм

  Експрес радио е сместено во самиот центар на градот спроти зградата на Општина Струмица. Линковски сме поврзани со предавателниот столб лоциран над Ловен дом. Зрачиме со фрекфенција од 101,1 мегахерци фм стерео и поради добрата поставеност на антенскиот столб Експрес Радио ги покрива и општините Василево, Босилово и Ново Село, како и пограничните места во соседна Бугарија. Со тоа бројката на наши потенцијални слушатели изнесува околу 100.000.

 • Logo de la radio Urban FM 90.8

  Urban FM 90.8

  Нов урбан звук во Скопскиот етер!

 • Logo de la radio Club FM 103.4

  Club FM 103.4

  Club Hit na CLubFm

 • Logo de la radio Sky Radio 102.5 FM

  Sky Radio 102.5 FM

  - Utrinska programa - 8 do 12h (servisni informacii, gradski temi, kultura, zabava, zanimlivosti, muzicki nastani, gostuvanja, promocii, vesti na sekoj cas, nadradni igri vo sorabotka so kino Milenium, Dramski teatar, MNT i Makedonska filharmonija, knigi od Matica i Prosvetno delo). Voditel: Natasa Jankuloska Torevska.

 • Logo de la radio Capitol FM 106,5

  Capitol FM 106,5

  Зрачиме на фрекфенција 106,5 MHZ FM стерео. Студиото се наоѓа во Козле и е меѓу најголемите и најубавите студија во Македонија. На 200 м2 сопствен деловен и наменски простор се реализира магијата наречена CAPITOL FM радио.